111121

This, this is to my own future maybe daughter. When you approach me, already stung-stayed with insecurity, begging, “Mom, will I be pretty? Will I be pretty?”, I will wipe that question from your mouth like cheap lipstick and answer; NO!

The word pretty is unworthy of everything you will be, and no child of mine will be contained in five letters. You will be pretty intelligent, pretty creative, pretty amazing, but you will never be merely “pretty.”

111120

Nu är jag sådär "arg" igen och jag kan faktiskt inte hjälpa att bli annat än irriterad på TLC's "Toddlers & Tiaras". Jag menar, hur tänkte de egentligen när de pitchade den tv-idén? Och för den delen tyckte det var en bra idé att visa den i Sverige? (För den som inte sett eller vet, så är det ett program om skönhetstävlingar för små barn!)

Jag tycker så synd om dessa barn, och undrar vad det egentligen är för världs- och självbild som detta ger dem. Vad blir det för individer när de vuxit upp?


Det är alltid, alltid, ALLTID överviktiga (snudd på sjukligt) kvinnor/mammor som tvingar sina barn att delta, för let's face it; även om dessa mammor påstår annorlunda, och att barnen själva vill göra detta  - hur mycket egen vilja har egentligen en baby på några månader? Det är INTE eget val. Och jag köper inte snacket om att; "de gillar det", "de vill stå i centrum" - jaha, och? Får de allt annat som de vill ha? Alla barn är dessutom sådana, egoister och narcissiter i högsta grad - pga; att deras mentalitet inte vuxit färdigt!


Och vad kommer det att bli av dem som tonåringar/vuxna när det enda de får lära sig är deras person-/egenvärde beror på och värderas utifrån hur andra människor ser på dem?!


Bara för att mamman inte kan kontrollera och ta itu med sitt eget liv så väljer hon att ta ut det på sina barn och kontrollera det hon kan, leva ut sina egna önskningar genom dem!


Och jag ska inte ens gå in på kläderna - där kan man verkligen tala om att tilldela alldeles för små barn en sexualitet som de inte har! Det tycker jag är läskigt!


Hela konceptet är barnmisshandel om något!

Recension

Har aldrig varit mycket för ansiktsvård, och har egentligen heller aldrig känt att jag haft något större behov av det. För finnar har jag aldrig haft besvär av (fast det får jag väl nu bara för jag skrev så) men dock har jag haft lite problem med pormaskar. Så jag blev glad när jag blev utvald och fick hem "Neutrogena visibly clear" för att testa. Dock har jag inte tyckt att det fungerat på mig - det har snarare gett mig fler pormaskar, än vad jag blivit av med. Jag räknade med en initial ökning, då jag tänkte att det kanske fanns en del att "tvätta ur", men det gav sig liksom aldrig.
Så jag kommer gå tillbaka till det jag gjorde förut och tvätta med vanlig bodyscrub när jag får ett "utbrott".

111108

I helgen var det alla helgona STUM i Rättvik, så som det alltid är v.44. Och idag så råkade jag idag få se den här lilla filmen som någon gjort, och när jag gör det så blir jag så nostalgisk att jag nästan får tårar i ögonen. 
För något av det bästa och roligaste som jag någonsin har gjort, är när jag och DK var där 2003!
Fyra dagar, bara hon och jag - och så visserligen det resterande lägret förstås. Men innan vi åkte dit så kände ju inte vi någon av dem! Vi visste inte ens vilka vi åkte upp med! ;) (Vi bussade med Arboga.)


Så många oförglömliga minnen!


Så många oförglömliga människor!

Vi sjöng. Vi skrattade. Vi skrattade så vi grät. Vi fotograferade. Vi talade en hel del i telefon. Vi lekte. Vi dansade. Vi fick kramar, så många kramar. Vi bodde i den vita lägergården (som var röd). & Vi var uppe hela natten! 

Jag saknar det, och ibland så kan jag önska att jag fortfarande var sådär ung så jag kunde få åka på läger.
Men vem vet, kanske ska försöka få SKU'arna att åka dit - så jag kan få åka som pedagog! :DDK - jag måste få låna ditt foto album så jag också kan få bilderna från då!
Dom fattas mig!


RSS 2.0