029

OMPLANTERING AV MINA KRUKVÄXTER!

Det gick förvånansvärt bra, med tanke på att jag aldrig någonsin gjort det förut. 
Jag fick isär ett gäng blommor som växt ur sina krukor och så fick jag ner pelargonerna som svärmor gav mig sticklingar på. Dock stötte jag på ett problem då alla krukor tog slut innan blommorna som skulle ner gjorde det. Så blommorna som syns i kattmuggen får stå kvar där tills jag hittat rätt på lite fler - men det gjorde nog inte så mycket, då de inte fått ordentligt med rötter än iallafall!

028

MARIE 25 ÅR!
FEST AXBERGSHAMMARS FOLKETS HUS
:)

027

Kärlek till nya headern.
Lite suddig, men så blir det med print screen - orka dra fram ps och göra jobbet själv ;)
http://www.wordle.net/

026

Om jag någonsin får barn så ska jag lära dem vad som gått i de Larsson'ska generationerna (iallafall två) - att Lördagar, 10:00 på P4 - det är helig tid, för då är det nämligen Melodikrysset! Så länge som jag kan minnas så har mamma alltid löst det, tillochmed i bilen när vi var på semester så skulle det lösas - och våra tintin band fick stängas av! 

Det är så pass heligt att alla i våran nära vän- och familjekrets lärde sig att mellan 10-11 på en Lördags morgon, då ringer man inte hem till Larsson, iaf inte om man inte vill ha sig en fräsning som svar ;) (Ok, riktigt så illa var det inte, men nästan!) Vi barn hade ju som oftast redan ätit frukost när det var dags, och kom mest bara fram om det var så att hon behövde ha hjälp när det var lite "nyare" musik. Och någonstans på den vägen gick det - och nu sitter jag själv varje Lördag och löser krysset - hyschar åt Patrik att han ska vara tyst så jag hör frågorna osv. Haha! Sms:ar mamma när jag inte kan (sms är okej, hon kan svara under låtarna) och hon sms:ar mig om hon inte kan. Det är trevligt med traditioner!

Annars så har helgen och övriga veckan varit bra!

Ingen träning nu heller - har inte fått, då smärtan i mina ben (som jag först trodde var träningsverk) tydligen var benhinneinflammation! Jahapp, när man äntligen börjar träna, ja då säger kroppen ifrån. Får bara cykla tills det har gått över - så, får cykla hem cykeln i veckan då!

Det blev ingen tacopaj den här veckan - Linnéa och barnen följde med och åt här i Fredags med :) Fredagsmys med wraps!


Fick sommarvikariat fixat i Tisdags - åtta veckor på Tallåsen. Trevligt :) Var där förra året också så ska bli skönt att vara på samma ställe två år i rad, för då vet man rutiner och hur allt ligger till! 

Igår så åkte vi med Mattias och Kamilla och hälsade på Gunnel och Lasse (P och M's föräldrar). Hjälpte dem bära någon harv och så fick vi lite mat och kollade på hockey! Fick klippa av lite blommor med, som jag ska ha till nästa vecka - då jag fått för mig att jag ska plantera om och plantera ilte nya blommor! Har aldrig försökt det förut, så jag får se hur det går - förhoppningsvis bra! Annars får jag ringa mamma, haha! Ska bara se så att jag har krukor så det räcker bara...får väl dokumentar mina upptåg med bilder i nästa vecka! :D

Idag så tror jag vi ska försöka få igång traktorn så att vi kan skrapa av vår väg lite granna - vintern har inte varit snäll mot den och det är hål och gropar överallt!

025

HAPPY ST.PATRICK'S DAY!


024

Alltså, vilken jävla debatt det blivit om den där kvinnan i melodifestivalen som råkade ha lite hår under armarna. Och jag har försökt, verkligen försökt förstå vad som är grejen? Har människor i Sverige plötsligt gått och blivit livrädda för hår? Det är inte direkt så att kvinnan såg ut som Chewbacca, utan det var en liten toffs under armen - den bits inte, jag lovar! 

Men alla jävla nättroll har haft en riktig gottevecka iallafall; ett argument är att det är äckligt?! Jaha, jag kan tycka att en mustach är äcklig - men inte tänker väl jag tvinga dig att raka bort den för det!? Ett annat argument är att det är stötande. Eh, du finner alltså det faktum att en annan människa inte rakat sig stötande? Okej, jag tycker att nättroll som inte tänker längre än näsan räcker är stötande - men ni får ju uppenbarligen finnas! Låt bli att titta om det stör liksom! Ett tredje är att hon inte skulle bry sig om sin hygien! Hur man kan få fram det genom en bild på en armhåla vet jag inte. Hon skulle mycket väl kunna vara världens mest renliga person for all we know! 

Och då kommer man liksom till roten av problemet - för att håret var bara en katalysator; men detta beteende att folk tror att de kan sätta sig över andra och döma dem, den mentaliteten trodde jag vi lämnade bakom oss på högstadiet. Men tydligen inte! Gömmer sig bakom yttrandefriheten gör de med, eller gömmer sig och gömmer sig - de skriker yttrandefrihet när någon säger åt dem att sådär kanske man inte ska bete sig! Skulle vilja se vad de säger till en mobbare i mellanstadiet som kallat någon annan för hora/blatte/idiot eller whatever och som säger yttrandefrihet när de säger åt hen att det beteendet inte är okej. Det argumentet skulle inte hålla va? 

YTTRANDEFRIHET, JA! RÄTT ATT KRÄNKA, NEJ!

Men ja, om det fortfarande finns vuxna som beter sig på det där viset - ja, då kanske det inte är så konstigt att det finns mobbning i våra skolor. Eller som mamma alltid sa när vi barn bråkade om ingenting - det är inte konstigt att det blir krig här i världen när inte ens ni kan hålla sams!

Rädda, vilsna små själar som måste hävda sig genom påhopp och elakheter på nätet bara för att någon annan vågar vara sig själv och inte som alla andra och följa normen. Tycker synd om nättrollen!

Rakar jag mig själv då? Ja, jo, benen kan väl få sig en omgång på sommaren - men mest för det är så tråkigt när algerna fastnar i håret när man badar ;) Under armarna? Tänker inte ljuga och säga att det aldrig händer, för det gör det - men inte särskilt ofta alls.

Och btw; vart kommer argumentet om att man inte får ligga om man har hår under armarna (eller någon annanstans)? Inte ett problem jag stött på! ;)

Och förresten om du kräver att någon annan ska raka/vaxa - DÅ FÅR DU OCKSÅ GÖRA DET! Rätt ska vara rätt :p

Andra klocka röster i debatten;
http://ajour.se/kronika-det-handlar-inte-om-en-harig-armhala/
http://www.hannafriden.com/politik-samhalle/fangas-i-tv-med-orakade-armhalor-da-fortjanar-du-att-mobbas-och-trakasseras-pa-internet/
http://www.hannafriden.com/fragor-och-svar/fraga-far-jag-tycka-att-armhar-ar-ackligt-om-jag-vill-om-inte-varfor/
http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/march/varfor-tror-framlingar-att-deras-asikt-har-be.html

023 - podcast torsdag

Det är torsdag, och det innebr att ett nytt avsnitt av Filip och Fredriks podcast har släppts! Tänkte passa på att rekommendera den och ett par till!

TSKNAS (TillSlutKommerNågonAttSkratta) | 

Filip och Fredrik | Som finns på iTunes men som även finns på deras sajt om man vill lyssna utan iTunes/iPhone/Android.

Magnus Betnér | Han har två olika; Betnér på Bandit och så Betnér, Sandklef och Krohnman!

022

Helvete vad lat jag varit i helgen! Inga promenader trots det fina vädret, skämmes! (Dock ett par cykelturer till Frövi i veckan.)

I Lördags så hjälpte Patrik sin bror att svetsa lite så jag spenderade dagen hos mamma och pappa (frukost och melodikryss hemma först, som alltid). Hjälpte mamma att organisera lite på hennes kontor - aka, mitt rum! Vi bojkottade melodifestivalen och jag och pappa tittade på 2012 istället! På kvällen lyckades vi bli halvt ihjälskrämda av åska med! Det lyckades bara att bli en smäll - men den var ordentlig!

I Söndags så åkte vi i familjen till min bror och firade honom (han fyllde 28 i måndags). Han bjöd på egeninköpt smörgåstårta, som avnjöts i solen på hans balkong. Det var trevligt! Hade inte riktigt räknat med att han skulle fira något, då han är relativt nybliven singel - men det gjorde han! Men det kändes lite konstigt och som att vi bara ignorerade det uppenbara ett tag, men, ja...blir väl så antar jag?!

I Måndags så skulle grannarna ha kommit över, då vi var och åt hos dem i förra veckan - men det blev inte så! Så Patrik tog med sig Linnéa och barnen hem istället! Det är alltid kul, blir ev. tacopaj hos henne senare i veckan! :)

Måste rekommendera serien Alcatraz också - väldigt bra! Såg första avsnittet i Måndags (för Patrik hade sett det), det var dumt gjort - ville se hela serien direkt! Börjar sändas i TV4 i April, om man inte har andra möjligheter att streama eller kolla!

Ha en bra vecka :)

021

Helgen har varit bra.

Drog mig upp och tog en timmas promenader både Lördag och Söndag morgon - och på Söndags morgonen var det ändå -9 grader ute! Då ville jag gå och lägga mig igen, but I didn't! Sprang tillochmed ett par vändor - bestämde mig för ett gäng snöpinnar och siktade på att springa där emellan. Funkade! Siktar på att kanske kunna springa hela vändan till sommaren?!

I Lördags var det fint väder - så då bestämde vi oss för att åka och grilla korv; tog med oss Mattias och Kamilla. Dock var det upptaget nere vid Prästryggen - så vi åkte hem till Kristina istället och grillade där. Det var trevligt :) Och VARMT i solen. Sånt uppskattas.

Började titta på The Walking Dead igår. 
Ganska så bra, börjar lite som 28 Days Later - tycker ju om Zombies och så, men på något vis så känns den iallafall som en alldeles för lång Zombie film. Och på tal om ingenting så längtar jag efter nya Resident Evil filmen som kommer iår. 2012 är kommer bli ett SJUKT bra år för uppföljare och biofilmer överlag tror jag!

Men In Black: 3
The Avengers
The Hobbit
G.I Joe 2
Resident Evil: Retribution
Hotel Transylvania
Paranormal Activity 4
The Dark Knight Rises
The Devil Inside
The Expendables 2
Underworld: Awakening

Japp, får spendera lite tid på bio iår - eventuellt framför projektorn :p


020 - My partner in crime

Jag har en vän, eller egentligen flera stycken, men jag har en som är lite speciell. En vän som fanns där innan alla andra kom in i bilden och som jag inbillar mig skulle finnas kvar även om det var så att alla andra en dag försvann.

Hon är en vän som jag kan föra en hel diskussion med bara genom att utbyta en blick eller genom att vi yttrar en-staviga ord till varandra. Hon är personen vars telefonsamtal nästan är synkade med telepati.

Hon är perfekt på samma gång som det är det sista hon är. Hon är envis som en åsna och hon är stundtals brutalt ärlig, vilket är del av hennes - inte alltid helt förstådda, charm! Hon har, som min mamma uttryckte det; ett speciellt sätt som inte alla klarar av! Själv är jag numera immun.

Hon älskar sin familj och sina vänner, och vill dem alla väl! Hon kan gå från att driva mig till vansinne till att få mig att gråta av skratt inom loppet av någon minut. Hon är lite av ett kontrollfreak som överanalyserar för mycket ibland - samtidigt som hon kan vara helt spontan carefree.

Hon irriterar mig när hon inte tar hand om sig själv och när hon tror hon vet bättre än mig, fast vi båda vet jag har rätt. Vi är varandras minne och ifall ingen av oss minns, då här det inte hänt!

Vi tävlar mot varandra i det mesta och driver varandra att bli bättre och plocka fram våra bästa sidor, samtidigt som vi utmanar varandra att våga sånt som vi annars inte skulle ha gjort.

Vi vet vad den andre gått igenom, för vi var båda där.

Hon är den som ringer och smsar bara för att ställa konstiga filosofiska frågor, eller när hon vill veta något om vampyrer. Det är hon som påminner mig om att jag försökt mata en blomma med glass. Det var vi som blev fulla på en 2.5'a och det är vi som ska ta over världen och döpa den till BOB.

Det är hon som är min DK.

RSS 2.0