110528

Lady Dahmer förfärar sig i ett blogginlägg över en person som gjort det (uppenbarligen) otänkbara och tagit med sig sin hund med in i affären! En klädaffär bör tilläggas. I kommentatorfältet nickar alla likatänkande i takt med varandra och finner en plats att skrika ut sin avsky samtidigt som det tredje världskriget mellan "mamma med barnvagn", allergiker och hundägare utbryter.

Allergikerna är egentligen lite av en oskyldig bystander som dras in i det hela då "mamma med barnvagn" för full hals skriker att man måste ta hänsyn (trots att hon själv inte vill visa någon, men det kommer jag till!) och att hundägarna mer eller mindre är djävulen själv som utsätter de stackars allergikerna för päls! Samtidigt som de anser att de också utsätter vanligt ovetande folk för; dreggel, loppor, fästingar, hår och avföring - samt nerkissade kläder och ställ?!

De har tydligen lite underliga hundar där i Stockholm

Hundägarna kräver ingenstans att få ta med sig sin hund in i butker, utan håller snarare med om att man inte tar med dem - av olika anledningar, såsom att det är varmt, trångt och eventuellt stressande för en hund att vara där. Och därför inte en lämplig miljö. Men att det kan hända en kortare stund ibland och om en butik inte tydligt förbjudit hund så anser de det inte vara ett stort problem.

Det är inte föräns någon råkar vända på det hela och tycker att en barnvagn kan vara ett lika stort problem som det tar hus i helvete på allvar. "Mamma med barnavagn" går genast in i försvarsställning och talar om hänsyn, och mänskliga rättigheter och att de faktiskt MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE ta med sig barn och barnvagn när de shoppar.

Eh, newsflash. Det gör du inte allste! Det är rätt så praktiskt och underlättande för dig att du kan göra det - men du måste inte alls om det inte är så att du vill. Det finns alternativ!

Och från ingenstans börjas det skrikas om ammning också? Eh, amma bäst du fucking vill (ingen har ens nämnt det) - men nej, du måste inte ta med dig vare sig barn eller barnvagn när du shoppar! Och notera det jag skriver; jag skrev måste inte och inte någonstans har jag nämnt att du inte bör, får, ska eller kan göra det!

Jösses!

Alltid lika roande att läsa när spånhuvuden diskuterar, så gå gärna och läs! ;)

Min egna personliga tanke på det hela dådå;
Bryr jag mig om någon tar med sig sin hund in på affärn? Nej, eller jo kanske om det är mat-affären = skillnad! Har lite vana att tvätta nyköpta textiler! Bryr jag mig om någon tar med sig sitt barn eller sin barnvagn in på affärn? Nej, så länge de visar hänsyn och låter andra människor komma förbi och inte bara ställer sig och "tar upp plats" (som många gärna gör). Däremot kan jag ibland bli ledsen och tycka synd om barn som blir "runtsläpade" på en galleria när mamma shoppar när de uppenbarligen inte vill eller har tålamod till det.

Personligt ansvar; tänk efter innan - är det här en bra idé?

110525

TLC (tv-kanalen) har nu en tävling där man kan vinna tredagarspass till Inkbash 2011 samt (samt och framförallt) sin drömtatuering! :D Då jag har en hel drömtatueringar så ställer jag upp med en av dem! Man vet ju inte och hoppas kan man ju alltid.

Tävla ni också - här!

RSS 2.0