110224

Pinsamt; har döpt föregående inlägg till 100222 istället för 110222! Shit. Jag vet inte ens vilket år det är! ;)

Kolla på detta - och bli imponerade! Det där skulle jag inte kunna göra, och ingen jag känner heller om jag tänker efter. Man kan lätt konstatera att han har lite mer arm muskler än yours truly, men, det har ju å andra sidan än femåring också så... (Man ska ha lite självdistans!) Kanske ska visa det för P så han blir lite motiverad - han har lite av en seg, envis sida när han vill! Han skulle säkert slänga sig runt bara för att visa att han kan! (Snubben i videon gör det på 20 sekunder!)Och nu ännu ett inlägg i genus debatten. (Jeez har verkligen snöat in på den va?)

Vad som fått mig irriterad undrar du? Detta!

Ska jag inte få visa mina framtida barn Disney filmer nu heller? Va fan? Disney filmer är ju det bästa som finns! Är man deppig är Disney musik typ det ända som gör en glad ju!

Bara för att en del tycker att de eventuellt porträtterar männen som starka och våldsamma och kvinnorna som svaga och underkastade? Eh, *räcker upp handen* - har ni sett Disney filmer på länge? Kvinnorna har inte varit svaga sen Snövit och Askungen.

För att radda upp några!

Ringaren i Notre Dame; Esmeralda - skulle inte vilja kalla henne svag någonstans. Eller är ni bara irriterade på henne för att hon valde den "snygga" killen i slutet? Gillade ni inte kläderna? (Den disskusionen är lite oxymoron - då ni vill att man ska klä sig som man vill, men ändå inte? Då ni anser vissa kläder vara "fel"?)
Mulan; hon är ju en soldat ffs! Blir inte mycket tuffare än så! Trotsar alla för något hon tror på. What's not to like?
Aladdin; Jasmine - Här har vi visserligen en riktig prinsessa, men hon vill inte vara det. Följer inte mallen och försöker inte passa in. Väntar på riktig kärlek, som inte nödvändigtvis måste vara en prins (och det är han inte heller). Slåss och skäller. (Svär inte, men det är ju trots allt Disney!)
Skönheten och Odjuret; Belle - Går sin egen väg. Klär sig inte som männen vill. Rådissar det övetydliga manliga idealet (Gaston) och väljer istället odjuret. Alltså ser hon igenom ytan och bryr sig inte bara om utseende. Hon tar sin fars plats i slottet. Hon är stark!
Tarzan; Jane - Okej, Jane är lite i det mest pimpinetta laget i början av filmen. Men hon utvecklas, så cred för det! Dessutom är hon orädd! Klänger och klättrar och aldrig någonsin hör man henne klaga över sina kläder! Hon far nämligen runt i klänning...

Har inte sett nya trassel - men huvudpersonen där verkar ju vara en stark, hårdhudad och envis. Så jag gillar de sk. "Disney prinsessorna" och ska med glädje visa dom för mina framtida barn. Däremot; kommer jag inte visa dom program som "Hannah Montana" - där går min gräns, inte pga. av något genus tänk eller feministisk teori utan pga. att jag har personliga problem med detta! Och tuggummi-tuggande-blonda-anorexia-fjortisar-somintekantänkasjälv-syndromet! ... Gah! Jag ska lära mina barn att lyssna på P!NK! (Lyssna och tänk; Stupid girls!)

Och dissa inte de lyckliga sluten. Alla vet vi väl att det inte riktigt fungerar så i den verkliga världen - och visst, vi ska lära våra barn att man inte kan få allt och världen ligger inte i något rosa-rött skimmer framför oss! Men, vad har det med Disney att göra? Att dom har lyckliga slut påverkar ju inte det. Hör inte ens ihop. För alla kan vi väl få drömma oss bort ibland. Det behövs, som en coping mekanism för den verkliga världen!

Men, är det så att vi bara ska ge dom "verkliga världen" - jamen visa Big Brother direkt då!

110222

Läs detta och fundera på vad det egentligen är som pågår!

Har varit tveksamt inställd till denna Assange historia från början. Och nu ännu mer. Har sagt det förr och kommer troligtvis säga det igen - det svenska rättssystemet har kukat ur! Vad är det han är anklagad för egentligen? Och, blev han inte friad? Jag förstår inte...

110220

Någonsin hört uttrycket; att göra en stack av ett strå? Lite så ser jag på den pågående (lite trendiga) debatten kring kläder och det faktum att kläder är uppdelade i två sektioner; för killar och för tjejer.

Och jag tänker; är det så konstigt egentligen? Jag menar, vi har ganska så annorlunda kroppsbyggnad - så det är väl inte en helt dåraktig tanke att vi ska ha kläder som passar därefter?!

Och när jag läser ord som; "könsneutrala kläder" då vill jag bara kräkas. Könsneutralt (ryser) vad är det? Ska alla springa runt i gråa formlösa säckar då eller? Bara för att vara lika. Är det vad vi vill med feminismen? För isåfall vet jag inte om jag vill vara feminist!

Och jag tycker verkligen att man ska passa sig för att dela in färger i samma fack - ex, rosa är bara för tjejer och blått är bara för killar. För jag undrar, hur länge har det verkligen stämt överens med verkligheten? Inte på många år faktskt! Och hetsen där över gör snarare att man inte vågar ha på sig det man vill pga. rädsla för att bli dömd pga. hur man ser ut.

Hur tråkig skulle inte världen vara om alla såg likadana ut?

Kläder får för mig jättegärna fortsätta vara uppdelat i killkläder vs. tjejkläder - det rör mig inte i ryggen!

Vad jag dock stör mig på är att tjejkläder (om man nu måste kalla dom det) ofta inte är bekväma och hindrar rörelse förmåga. Det borde faktiskt inte kunna vara så svårt att sy ett par jeans i bra (hållbart) tyg som både är snygga, passformade och tillåter dig att andas, springa och vad som helst. Det är där saker och ting behöver ändras!

Och när ni ändå är igång, dom "tuffa" trycken på t-shirts ni har där på killsidan - skicka över dom på tjejsidan också, okej - så slipper jag köpa eran formlösa!

Och ni som påstår att man inte kan springa eller röra sig i kjol/klänning - ni har fan inte försökt! Jag vet att det går! Så dissa inte kjolen, okej! (Även om jag själv gjorde det i 10 års tid, bara för att det inte var min 'stil'.)

Men; Barnkläder i enstorlek ska vara lika stora - på både kill och tjej sidan! Eftersom dom ännu inte utvecklat olika kroppsformer utan ser likadana ut, och har samma förutsättningar! Underkläder för barn är en total bojkott - eftersom dom inte har ngt att stoppa i dem så att säga! Och objektifiera barn är det sista jag vill att vi ska göra!

Vad jag efter många om och men vill komma fram till är; att jag inte tycker det är några som helst fel på att klä sig så att ens former och attribut syns (om det är det man vill). Butikerna gör inte fel som säljer kläderna till oss samt delar upp i olika avdelningar - dom säljer det dom får in, och vi väljer det vi vill köpa. Om vi ska ha förändring, gå på tillverkarna - få dom att göra plagg som kan användas och inte bara är till för att se söt ut i.

Men främst av allt - det är tillåtet att snika över till "den andra sidan" ibland om det nu är så att kläderna där har större appeal än dom du har framför dig! DU bestämmer över din stil. DU bestämmer vad du ska ha på dig. Om det så är limegröna byxor och en lila topp! Stå för den du är. Och låt andra vara som dom vill!

Vi behöver snarare en attityd förändring än en klädrevolution!

Relaterat:
http://www.ketchupmamman.se/2011/02/varfor-blir-aldrig-nagon-upprord-over-detta/
http://ladydahmer.se/2011/february/vill-du-vara-dig-sjalv-skyll-dig-sjalv-om-du.html


110213Snurrar på repeat i min hjärna just nu!

RSS 2.0