110415

Fredagstankar

Mobiltelefonens sim-kort har på något vis självläkt. Halleluljah! Så från och med igår så kan man sms'a och ringa till och på den. Mycket trevligt!

Har spenderat dagen ute - ingen värme direkt, då solen lyser med sin frånvaro. Men med mycket att elda i tunnan så höjs temperaturen en hel del ändå. Har även grävt en rabatt på baksidan, fyllt på med kompostjord och petat i lite frön. Får se om det tar sig något. Patrick vill helst att allt ska komma upp NU, men riktigt så blire nog inte.

Angående "håriga ben" debatten som pågår och Gilettes diskvalificering av en bild på håriga ben i en av deras pågående tävlingar säger jag bara så här; att "tjej-hyvlar" eller "kill-hyvlar", vad fan spelar det för roll? Rakar man benen bättre om hyveln är i en speciell färg? Det tror jag inte! Själv använder jag mig av några hyvlar som Patrick i ett svagt ögonblick började prenumrera på. Han använder aldrig alla själv - så då tar jag dem istället! Fungerar bra! Så det borde inte bli svårt att bojkotta ovan nämnda företag. :p

Och Bradley Cooper må se bra ut. Men någon "Crow" är han inte. Har sagt det förr, och kommer väl säkert säga det igen. Brandon Lee är "The Crow" och ingen annan. Ingen remake kommer klå den filmen!

110414

Det här är väl snarare än fråga för efterlevande som inte vet om hur den avlidne ville ha det.

Inte för att jag tycker att det ska behövas. Men om pengar till begravning är vad som krävs för att få någon att donera ett eller flera organ från en älskad så varför inte? Man har inte direkt mycket nytta av dem när man väl är borta, om man inte ska köra "Open Casket" dvs. Men hur varnligt är det i Sverige? Och om man som jag ändå vill bli kremerad (eventuellt frystorkad om det blivit lagligt då) så spelar det verkligen ingen roll vad som händer med min kropp!

Och de som tänker annorlunda förstår jag inte! Hur argumenterar man för det? "Nej, okej, jag är död. Men jag är så pass egoistisk att jag inte ens i döden kan donera något så någon annan överlever. Jag bryr mig inte om att Lisa fem år behöver en njure."

Egoistiska jävlar! Om möjligt, donerar era organ!
Vad fan. Det borde inte ens vara något snack om saken!

För egen del så säger jag bara; plocka det ni kan!

110413/2

Angående den här artikeln.
Så hade denhär personen mer än gärna fått vara min lärare på högstadiet.

 

Jag tror det är nyttigt att (med brist på andra ord) "utsättas" för alternativa sätt att se ut på och vara. Tatueringar och piercingar har alltid varit och ses tyvärr fortfarande som något fult som ska ses ner på - trots ett större uppsving på senare tid och blivit betydligt vanligare. Barn och ungdomar behöver se att det här är människor precis som alla andra, att de inte är "farliga" eller på någotvis konstiga. Precis som skolverket kom fram till; ”Att endast låta elever möta vuxna som inte har någon tatuering, piercing eller är klädd i kostym skulle inte stämma mot hur samhället ser ut i dag”

Jag hade själv inte de mest normala lärarna på högstadiet - och det är jag glad för!

110413

När jag läser det här så blir jag på något vis ruskigt skadeglad! Ni får gärna se mig som en dålig människa för det - men jag har kan inte hjälpa det. Helt enkelt av den anledningen att jag inte förstår henne! För i min världsbild så går det inte ihop att; utan vare sig jobb, fast ekonomi och partner skaffa sig 14 barn! Det funkar inte. Och sen bara gå och tro att allt "löser sig". Hur funtad är man då?

Jag tycker synd om barnen, inte om henne, hon har själv satt sig i den här sitsen - medvetet!

Jag bli förbannad när jag tänker på att de troligen inte har en chans att få allt som de behöver, och då talar jag inte bara om mat - utan närhet och en chans att bli "sedd" av sin förälder. Tre av dem är dessutom handdikapade och kräver om möjligt ännu mer tillsyn. WTF liksom? Hur fungerar det egentligen i USA, äre bara att knalla in på första bästa klinik och peta in ett par embryon? Finns det ingen som helst läkar- och psykologkontakt? Det borde ju inte heller vara gratis - och innan de senaste åtta kom så hade hon redan sex stycken barn, så hon borde väl förstått att barn kostar pengar? Eller? Om hon nu inte gjorde det så vet jag inte om hon är tillräckligt kapabel till att vara mamma. Och vart är isåfall de socialamyndigheterna?

Och nu är jag ju iofs inte själv mamma, men 14 blöjbarn? Sug på den. Hade väl kunnat ge den starkaste människa nervsammanbrott!?

Hon har erkännt att den enda inkomst hon har kommer från media - genom att sälja bilder och artiklar. Men hon vägrar "reality" (typ Jon & Kate +8) då hon inte tror det är bra för barnen. Men porr är tydligen okej att vara med i? (Hon då, inte barnen) Dessutom blir hon trött och förbannad när hon är ute med barnen och försöker göra något normalt som att gå till lekparken, men paparazzi och vanliga svensson gör dem till en form av attraktion. Tro fan det. Det är ju hon som gjort dem till det!

I vanliga fall så är jag inte pro-vräkning av barnfamilj. Men - i det här fallet gör jag ett undantag!

110411/2

Favoritreceptet för tillfället är detta och jag har kommit på det helt själv!

Pasta och Bacon-sås:
3 Paket Bacon (jag brukar ha tärnat, men man kan klippa vanliga skivor också)
1 Stor Burk Cream Fraiche
1 Ask Bredbar ost (jag brukar ta Icas vitlök och örter, men jag antar att en Cantadou fungerar lika bra)

Stek Baconet, rör sedan i osten tills den smält och så på med cream fraichen - fri smaksättning, men jag brukar köra med lite aromat och grillkrydda. Servera det med pasta!

110411

Ingen kan väl ha undgått att Frankrike idag har infört en ny lag (eller lagen har väl funnits ett tag, men den började gälla idag) som säger att man på allmän plats inte får bära niqab och burka. Vilka är två sorters heltäckande slöjor, dvs. så att man inte ser personens ansikte. Vanlig slöja (där ansiktet då syns) är dock fortfarande okej att bära.

Är det bara jag som tycker detta är en bra lag?

Religionsfrihet i all ära, men rättssäkerhet då? Jag säger absolut inte att kvinnor med vare sig burka eller niquab begår mer brott än någon annan. Jag menar bara, att om de gjorde det så skulle det vara aningens svårare att identifiera dem. Eller har jag fel? Samma som demonstranter som täcker ansiktet för att försvåra/förhindra identifiering...

Jag är ganska så liberal, så för mig så får du ha på dig vad som helst och du får se ut precis hur du vill (go wild färga håret grönt). Du får tro på vad du vill (det finns lite att välja på) och du får be till en helig gnu om det är så du vill ha det. Så länge det inte skadar någon annan! Och nej, slöjan i sig skadar inte någon. (Förutom att jag anser den vara kvinnoförtryckande, och att det inte finns några egentliga ramar inom vederbörande religioner som tydligt kräver bärandet - men det är en annan historia!) Men jag tycker inte att det är helt fel att man framför sig ser vem det är man har att göra med. I alla situationer...det ser jag som en rättighet!

Jag skulle vägra vård, om det kom in en läkare/sköterska vars ansikte jag inte kunde se - jag skulle vilja ha någon annan (det kan dessutom omöligen vara hygieniskt?!). Och som lärare till mina framtida barn vill jag också ha någon jag kan se i ansiktet, som de kan se i ansiktet. Det är en fråga om tillit! Och jag vet inte om jag kan komma på så många yrken (utöver telefonförsäljare) där det faktiskt skulle passa sig...

Det betyder inte att jag är vare sig främlingsfientlig eller dumihuvudet! Det betyder bara att jag vill veta vem det är jag har att göra med - jag vill se personen inte en bit tyg!

Och nej, jag tycker inte man kan åberopa religionsfrihet och kräva vad som helst! För om vi ska göra det så måste vi ju tycka att det är helt okej att de stenar folk till döds också - och det gör vi ju inte?!

110406

Är på ett väldigt pysselhumör! Känner att det måste bero på våren eller liknande. Det riktigt kliar i fingrarna på att få starta med lite projekt - exempelvis; spackla och måla i badrummet, kakla i köket, bygga en blomlåda, gräva rabatt i slänten (som jag missade förra året) och baka. Men främst av allt så känner jag att jag vill ta alla bilder jag har på datorn - skicka till extrafilm och få dem framkallade så jag kan sätta mig och pilla in i album och i ramar som jag kan hänga på väggen.

Om nu Patrick låter mig sätta upp något på väggen dvs. Han är ovanligt rädd om väggarna sen dess att vi renoverade. Det är knappt jag fick sätta upp gardinstänger - då han inte vill ha "hål i väggen". Haha! Fast det kanske går bra om jag använder sånna där gipsgrejor som jag hade i lägenheten?

DK tror jag boar. Men det tror inte jag!

Och när jag ändå är igång och längtar efter saker så längtar jag efter sommaren - och då specifikt maten man äter då. Färskpotatis, sill och burkskinka. Grillat och potatissallad. Färska jordgubbar med mjölk och grädde. ... Bah! Saliverar nästan vid tanken.

Ja, jag vet jag är lite knäpp...Imorse bakade jag muffins.

Kusinbebis nummer tre borde förresten titta ut snart. :)

Och Patrick har sökt ett nytt jobb. Hoppas han får det. :D

110403

Ovanligt munter i föregående inlägg känner jag. Men ja, livet är som det är ibland. Ibland behöver man skriva av sig och ibland så behöver man kanske tillochmed skrika lite. Nu känns allt däremot bättre. Och om man nödvändigtvis måste veta vad allt handlade om så ring och fråga... Hem, för jag har fortfarande inte fått något sim-kort av Telia. :p

Väntar på massa saker nu; Sim-kortet, schemat för sommarjobb och så papper med tillstånd för övningskörning.

Nä, snurrar för mycket tanker om saker till höger och vänster och jag kan inte få ihop något i huvudet för tillfället. Så jag får ta det en annan dag.

DK och jag ska förresten starta ett eget parti - lär bli bra! ;)

Man vet att man börjar bli lite gammal när man diskuterar politik i över en timma :pRSS 2.0