100426

Som vanligt har det gått 100 år sedan jag skrev här sist. Är inne på min näst sista VFU vecka, nummer 6 av 7. Har även hunnit med en veckas primärvård. : )

Allting har gått jättebra. Venproven har det inte varit några problem med - bara lite svårt när man inte har några synliga kärl utan bara ska "känna" vart dom är. Nu kan jag till och med göra det utan stöd. PVK, har jag satt två, med handledarstöd - men det har också gått bra. Första gången blev lite "blodbad" då jag inte hade vanan inne med att trycka stopp på kärlet - men det har jag lärt mig nu genom att bla öva när jag spolar : )

Har inte råkat ut för ngt hjärtstopp som tur är. Hoppas jag slipper det.

3 stycken som gått bort. 1 på natten efter att jag jobbat kväll, 1 som gick på natten när jag skulle jobba dag och en idag när jag var med. Det var inte så hemskt som jag inbillat mig att det skulle vara. Kanske hade tyckt annorlunda om jag varit med precis när det hände - men ja, jag vet inte?! Var iaf med och tvättade och böt kläder, det var fint - värdigt. Fick ordna med papper och bårhuset själv. (Med lite stöd.) ... Och det är någonting som man också måste lära sig. Är ju tyvärr en del av jobbet och något som man kommer stöta på vart man än jobbar.

Är också kul att se hur man utvecklas och att man kan använda sina teoretiska kunskaper i praktiken. Och hur man kan koppla omvårdnad kring specifika patientfall. Måste ju betyda att man lär sig ngt...

Nu ska jag bara plugga in di dära hjärtmedicinerna jag skulle lära mig och försöka förstå mig på EKG'na. Förstår dem mycket mer nu än i T1 : )

RSS 2.0