090921

Förvirrad av allt, alldeles av mig själv.
Jag är duktig jag.
Kan nog behöva en lång satans promenad och bara tala ut.
Tur att min alldels egna gång terapeut är i staden en vecka dådå!

090911

The myra har kommit och det blev en pojke - som ska heta Fernando. Föddes inatt! xD Så stort grattis till Tina och Dan! :) ... Och Thea vann därmed vadet :p Haha! Och jag som hade tyckt att 090909 hade varit ett bra datum :pVar på middag igår kväll - hemma hos en kurskamrat! Så det var jag och fem till syrror! Mycket trevligt - och väldigt god mat! Koreanskt! : ) Vilket innebar att vi käkade med pinnar också...det gick väl sådär, men jag gav iaf inte upp på dem! Har skavsår från'et :p Är lite hes idag, men det kan ju ha sina skäl.

Så det kanske blir blå-ljus kryssning i oktober dådå?!

090909

En helvetes-skit-dag idag! Så det så. Tänker klaga av mig allt jag har, bara så du vet så är du nu varnad så att säga! Bussen till universitetet var försenad. (som alltid) Den var överfull med folk. (som alltid) Stod längst bak ihoptryckt som någon jävla sardin. Hadet för en gångs skull med mig en matlåda, då vi skulle gå till 17.00. Men när det var lunch och jag skulle gå och hämta den, ja; DÅ VAR DET NÅGON FAN SOM SNOTT MIN MATLÅDA! Jag menar vem gör det? Det fanns ingen annan med likadan burk eller påse! Och om man nu skulle råka ta fel - så ser man väl det innan man börjar äta! ~morr~ Så jag fick ingen lunch. Och pank är jag med. Åt en kexchoklad - inte så mättande direkt. Och när jag hämtade ut min tenta (vars poäng jag behöver för att få cash - och som jag trodde jag klarat galant) ja då var den underkänd. FAN! Fällde några tårar av ilska när jag gick till bussen och på den.

Undrar om lillebror kanske såg det. För han var tydligen också på bussen (jag hade inte sett honom) och när vi kom ner till stationen så bjöd han på glass. Och då blev världen bra igen! xD

Jag visar det nog alldels för sällan. Men jag tycker faktiskt om min lillebror - och ja, de äldre bröderna med! : )
Det är nog så att man tar varandra lite för givet. Det är synd. Jag får bjuda honom på en glass när han är nere någon gång!

090908

Varit en städdag idag. Inte jätte roligt, men jag har hunnit med mycket och är relativt nöjd med hur resultatet blev! (Eller inte, är aldrig nöjd!) Fast, det är ju klart att det fortfarande finns saker att göra. För det gör det alltid, som att tvätta och diska och så. Men det orkar jag inte ta idag. Det får typ bli på fredag - för nu är det skola i två dagar igen!


Tänkte att jag skulle vara lite snäll och baka en paj med. Så jag gick ut för att plocka blåbär. Men säsongen är tydligen över - så det fanns inga kvar! : ( Då blev jag lite besviken faktiskt! Så jag gjorde en paj av saker jag hade inne istället; ananas, hallon och jordgubb - som jag mixade ihop! Det blev gott det med. : )


Än har inte myran kommit. Men kommer den imorrn så vinner iaf jag vadet! :p 090909 - jag tyckte det var ett bra datum iaf. Men men, Vi får se om myran också tycker så!

090906

Om man känner sig nere och behöver pigga upp sig själv lite granna - så kan man alltid logga in på den här sidan. Efter att man läst lite där så mår man mycket bättre än man gjorde innan. För det är alltid någon annan som har det liiite värre än en själv :p

090905

För att fortsätta lite granna på mitt ämne från igår så hoppar jag över på handsprit. Handsprit är bra, och borde finnas på offentiga toaletter samt på skolor/dagis och så runt om i landet. För att just hindra smitt spridnig av diverse sjukdomar. Men man ska inte låta sig luras och tro att den tar bort allt, för det gör den inte!

Vanlig handtvätt tvättar bort smuts, och handspriten tvättar bort bakterier, that's it! Det som inte tvättas bort är virus! Virusen stannar för det mest kvar, om de nu överhuvudtaget gömmer sig på händerna dvs.

Och varför tar jag då upp det? Jo, för människor hamstrar tydligen handsprit nu för att ha som skydd mot influensan. Missförstå mig rätt, att de spritar är bra - det bör man göra (proffessionen som talar nu) men att tro att det ska skydda mot influensan är felaktigt, för influensan är nämligen ett virus!

090904

Äntligen helg! Missförstå mig rätt. Jag gillar att skolan dragit igång igen. Men man är ju absolut inte van vid att ha 5 och 7 timmar långa föreläsningar, med minimala raster.

Det blev verkligen en kickstart iår. Kan vara bra. Intressanta ämnen också! Idag (och igår) hade vi exempelvis föreläsningar om infektionssjukdomar! Mycket intressant om du frågar mig. Bra föreläsare var det också. Och självklart kan vi ju inte ha en sådan föreläsning utan att ta upp ämnet influensa, och då också den "nya" svininfluensan. Och det var inte vilken tomte som helst som föreläste, utan en läkare från infektionskliniken på usö! Någon som alltså vet vad det handlar om...

Och denna influensa är inte ny, tvärtom H1N1 har varit här förr. Den är som vilken annan influensa som helst, med undantaget att den går längre ner i luftvägarna och kan orska stora problem där. Allra helst om man redan har infektioner eller av andra anledningar nedsatt immunförsvar! Är man i övrigt frisk, så är den dock som vilken influensa som helst.

Bör man då vaccinera sig? Ja, inte bara för att slippa bli sjuk men för att få stopp på epedimin. För om 80% av befolkningen vaccinerar sig så stannar epedmin av! Inga fel med det.

Dessutom kollar man mycket på Australien nu. De har redan haft sin influensa våg - där är det klart så att säga! Och där dog ca 80 personer, på en befolkning av 21 miljoner. Det man funderar på där nu är ifall det kommer en sk. andra våg, då det muterat lite och kommer igen. Det vet man inte än så länge, det kan komma och det kanske inte kommer någon alls!

Så det räknas ungefär med att ca 30 personer i Sverige kommer att dö pga influensan. Alltså inte jättemånga, men ett par stycken. Men jag undrar då, hur många dör inte av den vanliga höstinfluensan varje år då? Eller spelar dem inte någon roll då det mestadels är äldre människor och boende på olika vårdboenden? Bråkas det så mycket nu bara för att det är ynger människor som stryker med? Dålig humanistisk syn isåfall!

Jag kommer nog själv vaccinera mig. Mest för jag ska praktisera 6 veckor inom akut och primär-vård i höst, men också för att Patrick inte kan vaccinera sig (pga äggallergi) och han skulle egentligen behöva, då han tillhör riskgrupper. Och jag vill inte smitta honom om det skulle bli så...Världen är bra liten ibland förresten. Och, what & aha-upplevelser är alltid roliga - om de är trevliga dvs.Väntar fortfarande på myran. Är några dagar försenad nu. Den rosa chansade på idag, själv har jag sagt den 9e. Vi får se vad som händer och sker! It kommer ute när it vill : )

090901


RSS 2.0